Mat-nät-handlaren MatHem etableras i Uppsala

28 May, 2010

Uppsala är den första staden utanför Stockholm där MatHem – som säljer mat på nätet - etablerar verksamhet. Samarbetspartner för dom som vill handla mat på nätet i Uppsala är ICA Supermarket Väst.

-          Vi väljer att samarbeta med befintliga butiker. Därigenom kan vi säkerställa ett bra sortiment med hög omsättningshastighet på alla varor, vilket garanterar hög kvalitet. Det gäller inte minst frukt och grönt, säger Tomas Kull, vd, huvudägare och grundare av MatHem.

-          För oss var det viktigt att hitta en näthandlare som motsvarar våra krav på enkelhet, hög servicenivå, flexibilitet och dokumenterad erfarenhet av och kunskap om logistik, säger Bertil Pettersson, ICA Väst i Uppsala.

Matinköp via nätet har först det senaste året kommit i gång på allvar i Sverige. I dag finns mellan 6-8 så kallade fristående aktörer, som inte ägs av de stora livsmedelskedjorna. Omsättningen brutto – det som slutkunden betalar – beräknas i år uppgå till cirka 300 miljoner kronor. MatHem, som kom igång på allvar i november 2009, har cirka 10 procent av den marknaden.

-          Sedan starten har vi gått från 5 anställda till dagens cirka 30 anställda. I Uppsala kommer det att anställas personal i den taket som volymen växer. De flesta som anställs är ungdomar, vilket är särskilt roligt, eftersom ungdomsarbetslösheten är stor i landet, säger Tomas Kull.

-          I den här branschen gäller det att hela tiden förnya vårt koncept och erbjudande. Bland annat inledde vi ett samarbete med Monica Ahlberg, som bl.a. är känd för att ha startat Rosendahls trädgård. Hon hjälper kunderna att komponera färdiga matkassar, säger Tomas Kull.

Mer information finns att hämta på www.mathem.se

För ytterligare information, kontakta:

Tomas Kull, vd, MatHem
0705 – 81 12 07

MatHem.se är ett av de ledande företagen som erbjuder matinköp via nätet. Företaget har från slutet av 2008 genomfört ett antal pilottester för att säkerställa logistik och service. MatHem.se är i dag det enda företaget i branschen som kombinerar en komplett livsmedelsbutik på nätet samt har abonnemang på färdiga matkassar med återkommande innehåll, recept och tillägg av olika varor. Företaget finns i dag i Stockholm och Uppsala. Ambitionen är att etablera MatHem.se i ytterligare ett antal städer under 2010.